Skip to main content

Blogi

Mialon juuret juontavat kauas kaukaisuuteen. Ehkäpä 1800-luvulle saakka, sitä ei kukaan osaa sanoa. Luova toimisto Mialon juuret ulottuvat sen sijaan koronakevääseen 2020, jolloin kaupparekisteristä lähetettiin myönteinen päätös ja yrityksen nimeksi hyväksyttiin Mialo Oy. Voi tätä ilon ja onnen päivää! Kunnes viikon kuluttua tästä alkoi se pahamaineinen koronakevät. No, se on tarina erikseen.

Palataanpa ajassa vielä vähän taaksepäin. Pohjanmaalla, Laihian kunnassa sijaitsee pieni vaivainen pellon nurkka, jota kutsutaan Mialoksi. Mialo-nimeä ei löydy kartoista, vaan se on ainoastaan peltokirjoissa ja puhutussa kielessä säilynyt peltolohkon nimi. Se kuuluu maatilalle, jossa kasvoin ja jota tänä päivänä luotsaa veljeni. Olen kuullut paljon tarinoita Mialosta jo lapsuudessani, miten se oli kaikista kostein ja rikkaruohoisin pellon pala koko Mäkelän tilalla. Vähän sellainen riesakin. Siellä lehmät laidunsivat kissankellojen heiluessa kesätuulessa ja lapsikatraat juoksivat paljain jaloin leikkien hippaa, sillä oikein muuhun siitä ei siihen aikaan ollut. (Tässä kohtaa minua huvitti, kun mieleeni tuli isäni, joka yritykseni nimen paljastuessa ihmetteli kovaan ääneen, että miksi ihmeessä valitsin yritykseni nimeksi koko tilan kurjimman pellonpalan nimen. Hänen mielestään paljon parempi nimi olisi ollut vaikkapa Takamäki tai Ruotsi, paljon parempien ja tuottavampien peltolohkojen mukaan nimettynä. Maajussi selvästi miettii eri näkökulmasta näitä asioita. ;)<3 )

Paljon on tapahtunut vuosien mittaan. Isäni on tehnyt paljon töitä tuon vaivaisen peltotilkun eteen, että siitä saataisiin kannattava ja tuottava peltopala. Ja työ kannatti! Tänä päivänä Mialon pinnalla kasvaa vuodesta riippuen viljaa tai heinää. Muistan siinä kasvaneen joskus myös pellavaakin. Nykyisin hyödymme siitä siis kaikki. Kukapa tietää vaikka eilinen leivänkannikka, jota iltapalapöydässä nakersit, olisi tehty Mialosta kerätystä viljasta!

Halusin jatkaa Mialon tarinaa omassa työssäni, pitäen omat juureni matkassa visusti mukana ja osoittaakseni sillä arvostukseni myös aikaisemmille polville sekä kaikelle heidän tekemälleen työlle. Sen vuoksi Mialo tuli myös yritykseni nimeksi. En voisi olla kiitollisempi juuristani ja siitä, mitä pohjalaisuus on minulle antanut. Olen varma, että yrittäjyydessä pohjalaisuudesta ei ainakaan tule olemaan haittaa, jos ei jääräpäisyyttä oteta huomioon, heh!

<3: Sanna-Kaisa

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Palaa blogisivulle!

Rohkeasti vaan, mä olen kiva!
  • hello@mialo.fi
  • +358 50 305 5648

© Luova toimisto Mialo 2020

Tietosuojaseloste


Facebook


Instagram


Linkedin

Leave a Reply